Društvene mreže – marketing na društvenim mrežama

Društvene mreže postale su važan i nezaobilazan kanal komunikacije između tvrtke i klijenta. Prisutnost na društvenim mrežama unaprijeđuje Vaše poslovanje. 

Komunikacija se na taj način promijenila iz temelja i postala dvosmjerna. Također, društvene mreže stvorile su novi prostor u kojem tvrtke provode svoje marketinške i PR aktivnosti, zato se više ne postavlja pitanje treba li biti prisutan na društvenim mrežama, već se pronalazi način kako to učiniti što prije.

Što marketinška agencija  Obzor može učiniti za Vas?

  • Pripremamo cjelokupnu strategiju prisustva i oglašavanja na društvenim mrežama
  • Dizajniramo vizuale Vaših stranica i profila na društvenim mrežama
  • Objavljujemo i kreiramo ciljan sadržaj
  • Pišemo gramatički točne i stilski dotjerane tekstove
  • Pripremamo nove prijedloge i sadržaj
  • Redovito komuniciramo s Vama u svrhu još boljeg usmjeravanja kampanje kako bi se što više približili željenom cilju.  Komunikacija uključuje sastanke, telefonske konzulatacije i e-mail konverzaciju.
  • Ukoliko je to Vaša želja –  odgovaramo na upite i komentare korisnika

 

FACEBOOK

Više od 800 milijuna aktivnih korisnika na jednom mjestu! Nije li to savršeno mjesto za promociju vaših proizvoda i usluga?

Facebook omogućuje direktnu i prisniju komunikaciju sa vašim stalnim i potencijalnim klijentima, a Vaša Facebook stranica može biti presudna karika u sklapanju novih poslova. Facebook korisnici će zasigurno posjetiti Vašu stranicu kako bi saznali više informacija ili komunicirali s vama. Također, pozitivnim komentarima ili označavanjem stranice sa „sviđa mi se“, korisnici svim svojim facebook prijateljima skreću pozornost na Vas i Vašu djelatnost.

Plaćeni oglasi na Facebooku vrlo su efikasan i povoljan način da se podigne vidljivost stranice.Vrlo su korisni za novije stranice kako bi se njihov sadržaj dodatno istaknuo.

Oglašavanjem se može precizno ciljati skupine po godinama, mjestu stanovanja i raznim drugim kriterijima, a uspjeh svake kampanje može se vidjeti na Insights stranici, koja pokazuje koliko je stranica dobila novih likeova, do koga je sve stigla poruka te tko je spomenuo stranicu na svom profilu. Dostupni su podaci o spolu, dobi, državi i gradu stanovanja te jezicima korisnika.

TWITTER

Odlična društvena mreža za kratke promotivne kampanje, objavljivanje sažetog korisnog sadržaja i povezivanje s vodećim ljudima u industriji.

LINKEDLN

Društvena mreža namijenjena za upoznavanje novih poslovnih kontakata i potencijalnih klijenata te za traženje posla. Unazad nekoliko godina Linkedln je posao platforma koja tvrtkama i poduzetnicima pruža niz načina da promoviraju svoj brand.

GOOGLE +

Google+ je društvena mreža najveće svjetske tražilice te ga društvene promotivne kampanje rijetko zaobilaze. Za svakunovu web stranicu može biti od izuzetne pomoći, jer sav sadržaj koji se stavi na G+ Google istog trena indeksira.

Google+ je integriran s YouTubeom, Gmailom, uskoro bivšim Readerom te Chromeom, što korisnicima značajno olakšava dijeljenje sadržaja.